Arctic Lapland Rally i Rovaniemi

Dype skoger og kronglete kjerreveier med biler som suser forbi i 200 og full-fart, det er noe man kan oppleve i Rovaniemi i Finland. For hvert år arrangeres et av verdens nordligste rally midt i de finske skoger. Hvordan man kommer seg dit og hvordan stemningen er, det skal vi prøve å formidle her.

Hvordan komme seg til Arctic Lapland Rally

For å komme seg til Rovaniemi, må man kjøre den raskeste veien via Sverige. Det er den kjente Europavei 45 som er lurt å komme seg på, for da er man på rett spor. Passér grensen ved Happaranda og kjør ca. 2 timer nordøstover. Du kan også komme deg dit med fly eller tog.

Samisk kultur og brølende V-rekker

Når man har spikret opp teltet eller fyrt opp aggregatet til campingvogna, er det bare å finne fram klappstolene og kjeledressen. Kaldt kan det bli her oppe, med temperaturer som kryper godt ned i kvikksølvet. Her må man tenne opp bålpannen og kose seg.

Forbi suser rallybiler med WRC standard, noen av de beste modeller innen motorsport, og her er noen av dem:

  • Toyota Yaris WRC
  • Skoda Fabia R5 EVO
  • Ford Fiesta RS WRC
  • Mitsubishi Lancer WRC
  • Subaru Impreza WRX

Over tretoppene leker nordlyset, og fra skogens indre høres dyriske brøl av noe som kommer i stor fart mot en. Over bakketoppen kommer en rallybil flyvende. Her nyper det over krøn og skarpe svinger med forskjellige vanskelighetsgrader. Følg med og lær alt om rally.

Hvorfor velge Arctic Lapland Rally

Nordmenn flest reiser sørover for å oppleve ting, men finnene vet å nyte livet hjemme. Det er ikke bare sauna og Koskenkorva her, god mat og et aktivt uteliv er ting man også kan få med seg her. Dessuten er man ikke langt fra Nisseland Santa Park og Mummidalen heller. Det er noe for både liten og stor her altså, Rovaniemi har det man trenger for å ha en opplevelsesrik helg her.